Categorized | Ölrecensioner

En blend att uppskatta – Ommegang Three Philosophers 2009

Vad får man om man tar ett av USA’s bästa och främsta Belgo-bryggerier, Ommegang, och låter dem göra hembryggare Noel Blake’s drömöl från en tävling på Realbeer.com? Kanske en quadrupel där man blendar i lambic? Det är i alla fall vad man gjort med ölen. Så utöver chokladsmak och sötma så finns en syra och körsbärskaraktär som med något års lagring växt ihop. Det var årgång 2009 som kom på bolaget i ‘våras’ och det är uppenbarligen den vi nu provar.

 Mer Ommegang:

Ommegang Witte, lyckas clownen roa en väntande tågresenär i snöstorm?

 

Ommegang Three Philosophers 2009

Utseende: Ekbrun vätska med litet skum som dör bort rätt fort.
Doft: Underbar mix av kriekens sursyrliga körsbär, lada och citrussdoft som leds in i belgiska godsaker. Dadlar, godissocker, mörka frukter och nästan chokladfylligt.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra med små fina bubblor. Gott gott gott säger jag som gillar krieks och ibland belgoöl. Icke gott säger min meddrickande vän som ogillar belgoöl och krieks. Oavsett så är det en bra mix av syrliga körsbär, citrus och ’surt’ med sötma, lite jäst, apelsin och choklad. Kommer även lite äpple och kola mot slutet. Väldigt bra variation i smakerna och det är väldigt gott tillsammans.

Betyg? – Bättre+. Grym blandning av smaker med underbar lagringspotential skulle jag tro och nästan vilja påstå utan att ha provat att låta dem stå. Tycker det finns en variation och lagom komplexitet som gör att den är båda lättdrucken och elegant att dricka.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “En blend att uppskatta – Ommegang Three Philosophers 2009”

  1. rickgordon says:

    Detta är stilmässigt ett suveränt öl som utvecklas ganska långsamt. Den som vill spara öl i många år ska alltså skaffa sig några flaskor av denna.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply