Categorized | Ölrecensioner

Specialisterna på mörk öl? The Duck-Rabbit Craft Brewery, del 3

Efter del 1 och 2 om bryggeriet The Duck-Rabbit Craft Brewery så har vi nu provat bland annat deras amber ale, schwarzbier, milk stout och porter. Ingen står ut såpass att jag skulle vilja kalla dem för specialister på vad de gör, däremot skulle jag kunna sträcka mig såpass att mena att de gör oerhört välgjorda öl för de som just fått upp ögonen för öl och ännu inte vill prova en imperial stout på 11% som legat på ek med russin och körsbär utan vill ha något enkelt och väldigt stiltypiskt. För stiltypiska är dem, kanske ibland lite för mycket så vilket gör att de blir lite tråkiga. Även deras Märzen som jag provat men verkar ha missat att plita ned om är en rätt menlös historia, men säkerligen en bra märzen då det är en oktoberfestöl rakt upp och ned, men lite utan riktning.

Kvar att prova är nu bryggeriets brown ale, som de själva kallar en “hoppy and beautiful bitter”. En humlig brown ale? Då drar tankarna direkt till Beer Here’s Höst Citra vilket kanske är orättvist, men där har man i alla fall en bra referens. Men ankharen får själv visa vad de menar så över till ölen.

Btw, är ni inte redan med på Manker Beer på facebook så passa på att gå med där nu, förutom massa extra kul så närmar vi oss en oerhört intressant tävling med grymt bra förstapris!

 

Mer Duck-Rabbit?

Specialisterna på mörk öl? The Duck-Rabbit Craft Brewery, del 1
Specialisterna på mörk öl? The Duck-Rabbit Craft Brewery, del 2

 

Duck-Rabbit Brown Ale

 

Utseende: Rödbrunt gyllene vätska.
Doft: Liten extra skjuts humle har den då den förutom malt, rostad malt och rostat kaffe också har lite av den humliga gräsighet lite mildare humlesorter kan ge.
?Smak: Lätt till medelstor munkänsla med bra kolsyra. Humlen ger även bra inslag som driver den mot till exempel Brooklyn Brown med torrt gräs och citrus. Finner även lite bitterhet och kaffebönor där kaffetbönans fruktighet liksom rostade toner kan hittas. I längden blir den däremot lite porös och lätt vilket är synd då jag gillar det rostade och humliga

Betyg? – Bra-. Rätt bra smak. Hade den haft bra kropp, mer tyngd o varit något bättre på smakerna så hade den vart riktigt bra. Nu blir den lite platt efter en stund, de goda smakerna till trots.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply