Categorized | Ölrecensioner

Fin sommaröl i december – 3 Fonteinen Beersel Lager

Sist ut bland de öl jag har provat från Armand och 3 Fonteinens öl brygda hos De Proef är en lager. Armand och Frank Boon önskade brygga en traditionell bohemian pilsner – alltså en generöst humlad, ofta med saazhumle, pilsner med rätt maltig kropp.

Mer 3 Fonteinen:
Kvällsnotis: Ett stycke romantik – 3 Fonteinen Doesjel 2006
Manker goes retro, back to 2005 – 3 Fonteinen Oude Geuze Vintage 2005
Fredags-AW: 3 Fonteinen Oude Geuze vs 3 Fonteinen Oude Kriek
Lambic och porter i ett – 3 Fonteinen Zwet.be
‘En vanlig öl från 3 Fonteinen tack’ – 3 Fonteinen Beersel Blonde

 

3 Fonteinen Beersel Lager

Utseende: Matt citrongul vätska med vitt frostigt skum.
Doft: En något mer fruktig lager med mycket aromer, strävt gräs och rätt torr finish. Överlag en väldoftande lager/pilsner.
Smak: Medelstor munkänsla med okey till bra kolsyra. Riktigt överraskande humlefruktig och fräsch smak. Perfekt somrigt läskande och lättdrucken lätthet i kroppen. Beskan är där på rätt stät och det slutar med en torr, lagom besk och lite fruktfizzig finish.

Betyg? – Bättre. Verkligen trevlig lager. Fruktigt, åt pilsnerhållet utan att gå hela vägen. Vissa syrliga toner som bryter av beskan och det torra. Både den här och blonde ale’en hade jag kunnat dricka rätt stora mängder av en varm sommardag – såhär smakrik och trevlig ska en lätt ljus öl vara.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply