Categorized | Ölrecensioner

En av de bättre burkölen? – Tallgrass Buffalo Sweet

Igår postade jag en omröstning som CraftCans.com har där man i en rad olika ölkategorier kan utse de bästa burkölen i USA. Främst är det Oskar Blues, 21st Amendment och Caldera som finns med men även Surly och så även dagens bryggeri – Tallgrass. Ett bryggeri från Kansas som trots att jag fick upp ögonen för dem först hos Oliver Twist i somras leder flera av de olika kategorierna. På OT fanns tre olika öl där jag föll pladask för ESB’n Oasis, perfekt lättdrucken och smakrik utan att bli tråkig, IPA‘n tyckte jag var en bra lagom IPA och så fanns även deras sweet stout som återfinns här nedan – Tallgrasss Buffalo Sweet.

Genom att tillsätta extra sötma och stora mängder rostad malt får man en krämig gräddighet i ölen som både är lagom komplex för att vara intressant samtidigt som den får längd och djup i smakerna, så är i alla fall bryggeriets eget mål.

 

Tallgrass Buffalo Sweet

Utseende: Varmt mörk stoutsvart färgad vätska med cappucinofärgat skum med minimala bubblor.
Doft: Gräddigheten anas men är inte alltför närvarande annat än med en balans mellan mjuka och bittra chokladtoner. Såklart är det massa rostad malt och lite sötma.
Smak: Lätt till medelstor munkänsla med bra kolsyra och bra kropp. Just så len och mjuk som anad i kroppen, kanske lite förnimmelser om metall och mineral i smaken men i övrigt oerhört lättdrucke, precis som deras övriga öl. Buffeln är både rostat torr, lite bitter och söt, så eftersmaken dras ut till en mjuk klibbig men trevlig finish på ölen.

Betyg? – Bra+. Mjuk, snäll och väldigt drickbar lätt stout, lite halvsöt.Påminner på så sätt lite om Left Hands Milk Stout med det krämiga och söta, även fast jag tycker Left Hand’en har lite mer att ge i den fighten.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “En av de bättre burkölen? – Tallgrass Buffalo Sweet”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] jag hoppas kunna avnjuta ett par av dem inom kort. Tidigare har jag skrivit om deras sweet stout Buffalo Sweet som jag tyckte var mild och god medan vi nu ställer deras IPA (ssnabeljuice) mot deras ESB […]


Leave a Reply