Categorized | MankerBeer Talk

MankerBeer tours Skåne och Danmark till helgen, förslag?

Nu till helgen åker vi ned på studiebesök i sveriges södra delar och Malmö samt en lördagsvisit i Köpenhamn. M2 är som många av er hört, sett och förstått från denna del av landet och tillsammans med våra vänner på Ölrådet kommer vi göra stan (städerna) osäker. Personligen är jag inte alltför bedrucken i just Malmö och har bara varit på ölkalas i Köpenhamn någon enstaka gång tidigare så därför vänder jag mig till er alla. Vad i Malmö och Köpenhamn bör vi inte missa i helgen? Händer något speciellt, har någon av alla krogar något extra roligt som sker eller bjuds på? Vart ska vi käka lunch i Köpenhamn och vart äter man den bästa “efter-öl-på-kvällen-kebaben” i stan innan vi tar tåget hem till Sverige igen? Det enda jag vet for sure är att det kommer bli besök på Ölbutikken och de andra ölbutikerna i Köpenhamn samt ett längre besök på Mikkeller Bar. Kanske blir det även en öl med lite roliga bryggare eller andra ölfolk längs vägen, det får vi se.

Jag tyckte Burger & Bun var riktigt gott sist jag var i Kph och det ligger ju på bra avstånd från Ölbutikken, Fermentoren och Mikkeller Bar så en liiten burgare borde man kunna gotta sig med. Och Balder på Ölrådet har pratat oerhört gott om Korvhuset i Malmö så en afternoon hotdog på fredagen kan väl slinka ned. Men för de som vill göra mycket men ändå ha det väldigt chillat och inte jäkta runt halva stan, vilka stråk brukar ni då beta av o städerna? Köpenhamn har ju massvis att erbjuda men samtidigt vill man ju som Stockholmare så gärna bara skämma bort sig själv på några av de mer framstående pubarna med öl som vi inte riktigt har samma tillgång till “här hemma”.

Så ge gärna förslag och idéer till oss, och varför inte något förslag på något roligt vi kan göra och spela in?

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “MankerBeer tours Skåne och Danmark till helgen, förslag?”

 1. Daniel Gruneau says:

  Jag tyckte inte så mycket om Burgers & Buns, äter alltid lunchburgare på BrewPub Där finns även god läsk att dricka. Ha ett trevligt besök!

  Daniel

 2. Peter Lind says:

  Balder är säkert en ännu bättre guide än jag. Vet dock att han letar efter Avery Colaboration Not Litigation. Tar man tåget en station förbi Huvudbangården till Nörreport så kan man traska iväg till Ölbaren – http://oelbaren.dk/oel/ och dricka den där.

  • manker says:

   Super! Då blir han glad, en god öl indeed. Ledsen att jag drack upp den och inte tog med hem från USA :/

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply