Categorized | MankerBeer News

Första kiken på Omnipollo/Sea-Goat Brewings skapelse

Efter att häromveckan  ha skrivit om samarbetet mellan Henok (Omnipollo) och killarna på Sea-Goat Brewing och deras samarbetsbrygd så har jag nu fått äran att prova en av de tio flaskor som kommit till världen. Resultatet på deras get together blev (som ni ser på flaskan) en rejäl dubbel-IPA med Simcoe, Amarillo, Centennial och Warrior-humle med en humleratio på 40g/litern.

Den ska få ligga en dryg månad till för att få nog med kolsyra och för humlen att stillas lite innan jag och M2 så ska avnjuta ölet. Jag träffade både ena halvan av Sea-Goat och Henok på Bishops Arms Folkungagatan igår och pratade lite om ölet som enligt dem kommer blir en riktigt fest för alla som gillar humle.

Tack så mycket för flaskan säger vi och vi hoppas att det blir fler spännande projekt likt detta i framtiden.

 

Mer Omnipollo och Sea-Goat:

Sommarens festligaste törstsläckare – Omnipollo Leon
3 nya öl från Omnipollo varav två spännande collaborations!
De gör det igen.. We Don’t Can! – Sea-Goat Sweet Humle Obama
Nya svenska ölaktörer del 4 – Sea-Goat Brewing

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

4 Responses to “Första kiken på Omnipollo/Sea-Goat Brewings skapelse”

  1. Christian says:

    Big like! Det är exakt sådana här samarbeten jag vill se i framtiden; bloggare och bryggare, hembryggare och etablerade bryggerier… Det finns utrymme för lite fel här och där, men på det stora hela tror jag att hela öl-Sverige vinner på en ännu mer inbjudande och välkomnande ölbransch. 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Sea-Goat och Omnipollo och deras samarbets-IPA. Det enda vi vet är hur Henok själv beskriver den: Omnipollo/Sea-Goat Brewing – vår bastardiserade Ale från planeten […]

  2. […] skrev tidigt om denna men sedan skulle den mogna, den skulle drickas och jag skulle hitta mina anteckningar. Men […]


Leave a Reply