Categorized | MankerBeer News

Ny öl från Mohawk till Texas Longhorn – Philty Phil’s

Det är inte bara Jessica Heidrich och Mathias Dahlgren som gör en gemensam öl som ska passa bra in som komplement till vin och få en naturlig plats på dryckesmenyn utan nu har även Stefan “Mr Mohawk” Gustavsson gett ut sin restaurangöl. Det är Texas Longhorn-kedjan som fått en egen öl regisserad av Stefan och som nu finns på samtliga av deras restauranger och som i framtiden kanske kan nå beställningssortimentet. På tal om TL så har de på sistone fått ett rejält uppsving bland sina öl och de tidigare 4-5 “standardölen” (Sam Adams Boston Lager, Sierra Nevada Pale Ale etc) har nu fått sällskap av en bra blandning av Sierra Nevada och Flying Dog-öl (Raging Bitch för typ 70kr är riktigt bra).

Men tillbaks till Stefans öl. Ölet har fått namnet Philty Phil’s och är en American Pale Ale (APA) på 5,4% och med en IBU på 37.  I maltväg har det använts Pilsner, Munish, Biscuit och Carabelge-malt medan etysk humle har gett beska och smak medan dess arom kommer från Cascade, Centennial, Citra och Simcoe (även torrhumlad på den sistnämnde). Låter som en fräsch, lättdrucken apa med bra arom och en smak som kan stå upp mot lite rejäl mat. Äter du en stor biff med röror och såser så föredrar jag ofta en lättdrucken kall pale ale där aromen gärna får vara tydligare än smaken, då smaken ändå kommer dränkas av det du äter – eller i andra fall, kan ta över smaken av biffen.

Att det blev just denna fick restauranger själva bestämma utifrån tre olika provbrygder där denna var mest aggressiv, men som trots det var den som föll dem i smaken. Hur den faller mig i smaken vet jag först ikväll då jag ska steka mig en stek, röra ihop en bra chili och prova denna.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “Ny öl från Mohawk till Texas Longhorn – Philty Phil’s”

  1. Hannes says:

    Ännu en anledning att besöka Texas Longhorn inom en snar framtid!

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] I fredags visade jag upp och skrev om Mohawks senaste brygd, tillägnad Texas Longhorns restauranger runtom i landet. Som jag skrev då så har ölet: … fått namnet Philty Phil’s och är en American Pale Ale (APA) på 5,4% och med en IBU på 37.  I maltväg har det använts Pilsner, Munish, Biscuit och Carabelge-malt medan etysk humle har gett beska och smak medan dess arom kommer från Cascade, Centennial, Citra och Simcoe (även torrhumlad på den sistnämnde). […]


Leave a Reply