Categorized | Ölrecensioner

“We make beer” – Dark Horse Boffo Brown Ale

En av de saker jag gillar mest med många amerikanska bryggerier är deras balans mellan egensinnighet och galens kaxighet.Det första man möts av på Dark Horse Brewery‘s hemsida är t.ex. den här texten:

Hey DHN!  We just want to let you know that the content of this website is done by us…so you can hear it right from the horses mouth.  Enjoy it for what it is.  We are not English majors by any means, nor do we claim to be!  We make beer.

Påminner mycket om det som stod i den artikel jag refererade till idag på Facebook. Jag har tidigare skrivit om ett par öl från det Michinganbaserade bryggeriet (se nedan) och när vi nu åter slänger oss över ån för öl så är det bryggeriets brown ale Boffo som står i fokus. En len brown ale som likt deras Crooked Tree IPA är året runt-öl. Man slutade faktiskt att göra ölet ett tag medan man satsade sin bryggtid mot annan öl innan man bestämde sig för att ta tillbaka den. Den har lite mer kropp än en vanlig “American Brown Ale” vilket de är medvetna om, men det bryr man sig mindre om utan fortsätter bry sig om hur den smakar.

 

Dark Horse Boffo Brown Ale

 

Utseende: Mörkbrun vätska med brunt gräddigt skum med minimala till små bubblor. Otippat mycket jästfällning.
Doft: Något  vinösare brown ale med bränd kola, mörkt socker, lite nötter även en dos torkad frukt. Både tydliga inslag av rostat kaffe som choklad. Anar en bitter öl.
Smak: Lätt till medelstor munkänsla med bra kolsyra. Rätt mild och len i munnen men ändå med en bra kropp. Len chokladsmak med bittert kaffe och toffeekola. Mocha (mixen av rostat kaffe och mörk choklad) är något som återkommer i tankarna. Mycket karaktär och det söta lite vinösa som finns ger komplexitet som gör den trevlig att dricka.

Betyg? – Bra+. En väldigt lättdrucken brown ale med god smak och torr bitterhet med kaffe, choklad och nöt. Lite djup, lite komplexitet men ändå enkel att ta till sig och skulle nog gå lätt att dricka ett gäng av.

 

Mer Dark Horse Brewery:
Dagens nyheter samt lite blåbär med Dark Horse Tres Blueberry Stout
Ölnyheter och jul i juli 2 – Dark Horse 4 Elf Winter Warmer
Långfredag med grillning och så Dark Horse Reserve Special Black Bier Ale
Dagens sköna galningar: Dark Horse, Sapient Trip Ale
En titt på Dark Horse och Dark Horse Perkulator Coffee Dopplebock
Vad kräver vi av IPA’s – två helt ‘bra’ IPA’s Crooked Tree IPA och Corne du Diable

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply