På ölfronten i mars, detta sker.

Såhär på en måndag borde man sakna lust och inspiration för veckan som ska komma. Men tvärtom är det här inte bara starten på en bra vecka utan på en rätt bra period av ölrelaterade händelser. Det är bara att knyta nävarna och ladda för en fullmatad vår.

Nu på torsdag den 15’e är det dags för det årliga släppet av påsköl och jag och M2 har ett par personliga favorit som vi siktat in oss på.

Bara dagar senare, på lördag den 17e, är det dags för Linköping Beer Expo dit jag och M2 såklart rör oss för en dag i ölets tecken.

Sedan dröjer det en hel vecka igen tills nästa event, då (söndag 25e mars) är det dags för det av Brooklyn Brewery presenterade The Chili Experiment på Strand i Stockholm. Där amatörkockar lagar chili med siktet mot att vinna en tripp till finalen i New York.

När man väl vaknat till liv efter all chili så kan man spendera kvällen i Uppsala onsdagen 28e mars. Då kommer nämligen Omnipollo ta följer med To Øl för att ha en Ölprovning XXL på Gästrike-Hälsinge Nation. Detta följs av efterfest på O’Connors. Det kommer garanterat bli en radda bra öl.

Ja, och efter den onsdagen är det bara att vänta till måndag igen då det åter stundar släpp på Systembolaget, men det tar vi när det börjar närma sig. Nu siktar vi in oss på de första tecknen på vår istället.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “På ölfronten i mars, detta sker.”

  1. Balder says:

    Lite mindre nyheter från Skåne är att bryggeriet på Vellingebacken som just nu går under namnet “Backaskjulet” går i in stadiet för plan och ritning på bryggeriets nya tak.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply