Categorized | Ölrecensioner

Mors lilla Olle… – Sea-Goat Brewing I Blew a Bear

Killarna bakom Sea-Goat Brewing och deras öl är kanske inte de mest politiskt korrekta, vilket ni kanske har sett på den etikett vi hade förut här på sidan och som även är den som pryder nedan öl – I Blew a Bear Blueberry Sweet-porter.  Oavsett vilket så tycker vi att det är uppfriskande med personer som vågar provocera sådär lagom och som sticker ut – att det sedan rör sig om hembryggare som gör riktigt bra öl gör det inte direkt värre. Kanske är detta öl vad som hände efter att mors lilla Olle traskat runt i skogen en hel dag, kanske inte. Ölet drar i landet mellan porter, stout (“sporter” som någon det kommenterat på Facebook) och jag undrar om det även är denna de har haft ljung i?

Nu vann dem förvisso inte, men fjolårets Mikkeller Hop Bomb Challange är nu släppt och bör finnas lite här och där, men en andraplats är ju inte fy skam och framtiden ser ljus ut för dem, om än temporärt med blåbärsfläckar på sig.

 

Sea-Goat Brewing I Blew a Bear

 

Utseende: mörkare brun vätska med halvmörk chokladfärgat skum, krämigt men också något lätt
Doft: Sommarbrygga, varm nymålad sommarstuga med rostad malt och choklad. Lite bärsyra och blåbärssylt men inte en alltför tydlig blåbärsdoft. Tycker den har ett milt och rätt balanserat intryck med en vag sötma.
Smak: Lätt till medelstor munkänsla med bra kolsyra. En desto fruktigare smak med bra beska, bitter choklad och rostat kaffe. Det är åter inte en alltför tydlig smak av blåbären men de ger en viss stil på smaken som är väldigt trevlig. Då och då poppar det upp små blåbärskorn innan den speciella beskan ger en släng av annat att fästa fokus på. Den mysiga syran märks av mer och mer och på ett sätt som nästan liknar gueuze så lättar den upp kroppen och ölet.

Betyg? – Bra+/Bättre. Inte deras bästa öl men en riktigt bra och stabil porter/stout. Tycker den har en bra balans och en intressant touch av blåbär som är subtil och inte alltför vild. En ibland såpig beska och en ibland mer kryddad eller chokladbitter sådan ger lite “händelser” i munnen. Trevlig och gott.

 

Mer  Sea-Goat:

Ett ockult kärleksbarn till humlemord? – Omnipollo/Sea-Goat Brewing
De gör det igen.. We Don’t Can! – Sea-Goat Sweet Humle Obama

Nya svenska ölaktörer del 4 – Sea-Goat Brewing
3 nya öl från Omnipollo varav två spännande collaborations!
Första kiken på Omnipollo/Sea-Goat Brewings skapelse

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply