Categorized | MankerBeer Talk

MankerBeer and Food: The Rovers Entrecoteburgare

Häromdagen såg jag att The Rover hade lagt upp sin senaste hamburgare på sin Facebooksida. En entrecoteburgare som i vanlig anda såg helt gudomlig ut; så inte helt otippatbad jag snabbt om receptet (vilket återges rakt av nedan), tog med mig ett par öl och provade att göra min egen. Jag var mer eller mindre trogen receptet, med skillnaden att jag använde ett fikon och valnötsbröd istället för the Rovers superba hamburgerbröd från bageriet i Majorna. Det tar lite tid med att få köttet att nå rätt innertemperatur men det är helt klart värt det och framförallt den stuvade majsen kommer bli något jag kommer köra vidare på.

Till burgaren serverade jag inte potatisklyftor eller liknande som föreslås nedan utan höll det simple med den stuvade majsen, jag tog även Thornbridge Kipling som öl vilket fungerade riktigt bra. The Rover och Sorbon i Bromma håller jag som de två ölkrogar där du kan få de absolut bästa hamburgarna och vågskålen lutar åt The Rovers fördel då de alltid har någon helt nykomponerad specialare. Så är ni i Göteborg och är sugna på riktigt god mat och mer än prisvärd grym öl så ta ett besök på The Rover. Eller så provar ni att göra denna burgaren hemma så kanske den också ser ut som den skall och inte som min hemmasnickrade.

 

The Rovers Entrecoteburgare

 

Ingredienser:
Valfritt kött med en god “dry rub” (blanda ihop en egen kryddblandning och massera in i köttet och låt det sugas in)
Kryddor
Hamburgerbröd eller annat val av “botten-och-lock”

Pepparrot
lika delar Majonäs och
Creme Fraische

2 burkar majskorn
1 chilifrukt
Smör
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

 

“Fixa en fin stekyta på köttet först, vira sedan in i folie och kör in i ugnen på 105-110grader till stektermometern visar 55grader (om det är entrecote som vi har valt vill säga). Lägg sedan över i kylen för snabb nedkylning så det inte går på eftervärme. Skiva köttet fint och värm snabbt i ugnen tills det är ljummet. Dressingen är bara creme fraiche och majonnäs lika delar samt färskriven pepparrot, salt och peppar. Leta på något bra recept för en schysst bbq glace att ringla över samt stuva majs med chili i och ugnsrosta några fina färskplugg med salt, peppar och lite färska örter och en bra olivolja”.

Till detta serverade jag stuvad majs. Ta majskornen (som fått rinna av sig) och låt dem puttra i lite smör tills de mjuknar lite, släng över dem i en stekpanna och ge dem en fin yta. Lägg tillbaka dem i en kastrull och häll på grädden, skivad chili och salta och peppra. Se till att röra runt så att det inte bränner sig och ta av när grädden är inkokt.

Släng på köttet, dressingen och kanske en skiva ost – här använde jag Svarta Sara som ger en unken touch som funkar grymt med BBQ-såsen, servera antingen med ugnsrostad potatis om så önskas.

Gôtt mos!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “MankerBeer and Food: The Rovers Entrecoteburgare”

  1. Linus says:

    Ja detta ska testas, låter galet gott…

  2. Instämmer, låter ruskigt gött. Får se till att prova det under semestern. Tack för tipset 🙂

  3. bark says:

    Fast är det en hamburgare? När övergår “hamburgare” att bli “kött med bröd bredvid?

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply