Categorized | Ölrecensioner

Manker kommer i form med BrewDog Never Mind the Anabolics

 

OS är i full gång och de rejält tränade deltagarna kämpar sig runt i allt från kast med liten ölburk till 100 meter pub crawl. Det är ialla fall vad BrewDogs vision hade varit om de fått bestämma så väl till OS tog de fram sin egen OS-öl i lite samma anda som när de släppte Royal Virility. Never Mind the Anabolics är en 6.5%’ig IPA som har ett halvt hippieliknande naturapotek i sig; kreatin, guarana, ginseng, gingo, steroider, macapulver, matchate och kolanöt (innehåller koffein). Alla ingredienser som hjälper till att ladda upp och glädje den deltagande; bra mycket mer så än snabbmatskedjor, läskande drycker eller massproducerade enformiga lagers. För som de säger, “It’s not the taking part, it’s the winning that counts”.

Ryktet säger att det kan komma en summa flaskor till Sverige under hösten, kanske väl efter OS men likväl. Hur mottagandet blir och om vi får se trikåklädda öldrickare springa runt på diverse gym återstår att se. Jag vet bara att nedan öl kunde varit bra att ha under inspelningen av förra årets montage inför SBWF.

 

BrewDog Never Mind the Anabolics

 

Utseende: Rätt så vackert klart rödorangegyllene vätska med ett typiskt småkletigt nougatfärgat skum.
Doft: En egen arom med allt ifrån färska kaffebönor, rostat kaffe, söt malt och tropiska frukter. Doftar av allehanda saker men jag gillar det. Smygande beska med grape, citrus och bär. Efter att ölet har öppnat upp sig så är det träaromatisk zingo som är det första jag tänker på.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Rätt fizzig och lite sprudlande med en smak som genast går från munnen upp till hjärnan som undrar vad det är den känner av. Kaffetonen finns där men den är inte lika tydlig som i Mikkellers kaffeöl, samtidigt har den en kryddig touch som ger torrt ljust, nästan cederliknande, träsmak. Det är lite speciellt men jag gillar det då allting funkar rätt bra tillsammans – även fast det är lite ovanliga smaker. [5 minuter senare] Ölet har öppnat upp sig och nu är smaken en helt annan och det är nästans störande läskedryckssmak på den med zingo, kaffe och fizz.

Betyg? – Bra/Bättre-. Jag gillar den träkryddiga och kaffebetonade karaktären med både beska och sötma. Det är inte en öl som ska ha en markant beska, tydlig karaktär av grape, fläder och tropik utan det är en öl med allt konstigt du hittar på ett naturapotek och jämfört med Royal Virility så fungerar det rätt bra här, till en början. För sedan när zingosmaken och det fizziga, syrliga fruktdricketonerna tar över så försämras betyget lite för varje ny klunk.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply