…och vinnaren i Omnipollos hembryggartävling är?

IMG_20130806_002731

Vinnarbidraget, 2’a från höger

Då var stunden kommen – en vinnare i Omnipollos hembryggningstävling skulle utses. De sex stycken finalisterna sändes till England för att möta Sirens domarteam. Vi låter Henok Fentie själv berätta!

 

Otroligt vilken uppslutning. Många bra öl på så kort tid och vilken sprängkraft i den svenska bryggarscenen.

WOW! Idén om en tävling för hembryggare som kom under tiden vi skrev vår bok har nu gått in i fas 2. Efter att 6 noggrant utvalda finalister skickats till England har vi nu enats om en vinnare.

Bryggare: Rick Gordon Lindqvist

Reflektioner. Både den svenska och den engelska juryn ansåg att kvalitén på brygderna som skickades in var väldigt hög. Det har varit en lång process och ett svårt val men vinnaren är värdig. Ricks bidrag var ett välhumlat veteöl – Amarillo, Citra & Chinook. Personligen kan jag erkänna att jag är svag för kombinationen gammalt och nytt men det var framförallt renheten i denna ale som avgjorde det för min del. Intressant och väldigt gott på samma gång.

Vad händer nu?

Rick kontaktades idag och hans första ord var ”jag är lite av en turgubbe” (vi håller dock inte med och anser att hårt arbete och skicklighet tog Rick hit=). I eftermiddag bokar vi biljetter till England och påbörjar arbetet med att skriva recept. Vad det blir för stil på ölet återstår att se och det ska bli väldigt spännande att sätta igång.

Bryggning sker redan på tisdag i nästa vecka och det kommer att bli hårt jobb för alla inblandade, men vi ska även göra vårt yttersta för att skämma bort Rick. Det är han värd.

Skål och heja Sverige! Galet bra bryggare här på hemmaplan!

1148948_556469681057428_109287309_nSom om det var allt som sker på Omnipollo HQ just nu. Ni som följer dem på Facebook lär inte ha missat att de idag började ta emot intresseanmälningar på sitt nya ölglas, “Beer Cup”. Henok beskriver det som ett galet projekt som bottnar i att han och Karl under hela året har druckit öl med en av landets främsta glasblåsare och en genialisk möbelsnickare, Kristoffer Sundin och Simon Klenell. Upplagan är relativt liten i och med att varje glas är handgjort, men är du intresserad av att få fatt på ett av de limiterade glasen kan du skicka din intresseanmälat till dem genom den här vägen.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply