Categorized | MankerBeer Talk

…och finalisterna i Omnipollos hembryggartävling är?

I början av veckan skulle fem stycken finalister utses i Omnipollos hembryggartävling, 36 stycken bidrag hade sänts in och 37 öl skulle provas. Domarpanelen om fem stycken glada öldrickare provade igenom alla ölen och valde till slut ut inte fem, utan sex stycken bidrag. Dessa skickades dagen efter över till England där sverigeaktuella Ryan Witter-Merithew tillsammans med sitt team ska prova om ölen och med Henok och Karl välja ut en vinnare.

Deras provning kommer att utföras här i helgen och vi tycker att ni har varit tålmodiga nog i väntan på att veta vilka av de 36 (37) ölen som blev ditsända. Utan någon viss ordning kommer här namnen, bryggarna och lite om ölen på finalisterna.

IMG_20130806_002731Valentin Cervicia – Gustav Lindh – Öl bryggt med 100% champagnejäst.
Le Trois Fleurs – Grantorp Nanobryggeri – Vildjäst pale ale
Folkvandringstiden – Anton Hellberg – Brettad boveteöl
Smoky Boxed Beard – Bearded Rabbit Brewery – Rököl
Ricks Hopfenweizen – Rick Gordon Lindqvist – Hefeweizen
Indexoutofbounds 2.0 – Nerd Brewing – Oak aged imperial stout med vanilj och chili

Som ni kan läsa i inlägget över själva provningen så var det oerhört jämnt mellan flera av ölen och generellt så var kvaliten på samtliga öl riktigt hög, så alla ni som sände in bidrag som inte kom till finalprovningen – var stolta som attan, detta gjorde ni bra! Som ni kan se ovan är det rätt varierat med ölstilar vilket är väldigt kul att se och jag tror det kommer bli svårt för Ryan och de andra att finna en klar vinnare.

Lycka till alla finalister och låt bästa öl vinna!

 

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

2 Responses to “…och finalisterna i Omnipollos hembryggartävling är?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] var stunden kommen – en vinnare i Omnipollos hembryggningstävling skulle utses. De sex stycken finalisterna sändes till England för att möta Sirens domarteam. Vi […]


Leave a Reply