Categorized | Ölrecensioner

Ölrecensioner: Tröegs Nugget Nectar Ale

Ni vet den där känslan man har nu när hösten börjar närma sig och det är ett otroligt solsken ute och man vill bara klamra sig fast vid den härliga sommaren samtidigt som man måste välkomna tiden då löven börjar förändra sig där vissa förblir gröna och andra förändras och bli röda, orangea och bruna. En av de absolut vackraste tiderna på året som man verkligen kan uppskatta då till och med luften känns friskare att andas in. Detta skulle kunna vara en liknelse till ett alldeles fantastiskt öl. Amerikanska Tröegs Brewing Company har nämligen lyckats med detta.

Vilken ölstil det tillhör är egentligen lite svårt att säga, jag har alltid kallat den för en amber ale som egentligen är en ölstil som mer eller mindre saknar definition. I regel så är det en karamellkraftig öl med klar bärnstensfärg. Väldigt snarlik pale alen, men med mindre humle och mer mörkare malt. Administratörerna på ratebeer kallar ölen för en IPA, BeerAdvocate  kallar den för en Amber ale/Red ale och Tröegs själva kallar den för en imperial amber ale.
Återigen är man förvirrad innan man ska dricka ölen, men kalla den vad den vill för faktum är att den har basen för en amber, men är humlad likt en IPA.

Tröegs Brewing Co Nugget Nectar Ale


Utseende
: Otroligt läcker öl att bara titta på. Ett tjockt vitgult skum likt vaniljglass.nugget Detta skum klibbar fast på glaset och skapar ett par riktigt fina skumgardiner ovan den bärnstensfärgade ölen. Väldigt iögonfallande och inbjudande.
Doft: Det är en riktigt härlig talldoft som blandar in stenfukter som mango och tropiska inslag av ananas. Man känner även att under dessa dofter ligger det en fin och härlig söt maltbas och lurar.
Smak: Det är väldigt snartlikt från doften, men man får verkligen den där maltbasen att komma in i matchen på riktigt, den bidrar inte bara med en trevlig sötma utan även bidrar den tillsammans med en större kolsyresättning (utan att vara negativt) en munkänsla som gör att ölet känns kraftigare än den vanliga västkust IPAn. Detta är inte en öl från västkusten, men humlesmaken vill ge västkusten en match. Det är då en smak av kladdig kåda med tallbar och massvis med frukt. Ananas, grapefrukt, persikor, mango och passionsfrukt spelar alla in i ölet och beskan är helt perfekt avvägd och ger en otrolig helhetskänsla. Det finns negativa saker som att det kan komma en smak av örter som inte riktigt passar in och att beskan kanske är lite för grön och gräsig.

Betyg: – Bäst. Svårt att ge en IPA så högt betyg, men denna öl har i stort sett allt för att få vem som helst att njuta av denna tid. Själv så gick jag ut och satte mig och tittade ut över de skånska fälten och sög in alla intrycken över en mysig solnedgång. Naturligtvis spelar denna riktigt trevliga upplevelse in i min uppfattning och betyg. Men jag började innomhus med barnskrik, stress och diskning. Med andra ord, en öl jag hade kunnat dricka varje dag på hösten vintern och ändå kunnat njuta av den till fullo.

Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.


Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.

More Posts - Website

Follow Me:
YouTube

Leave a Reply