Categorized | Kristophers Njuterier

Semestern fortsätter: Bayern!

Nu när det börjar bli riktigt kallt och ruskigt är det väl på sin plats att drömma sig tillbaka till sommar, sol och semestertider? Det tycker iallafall jag, och därför tänkte jag passa på att avsluta det jag påbörjade tidigare i höst – återrapportering från min och frugans bilsemester till Italien via Tyskland. Sist jag publicerade något befann vi oss i Bamberg, och var på väg mot München.

Vi anlände till München en lördag förmiddag och det var en jäkla massa folk ute på torg och gator. Mycket mer än vad jag nånsin hade kunnat tänka mig, och då förväntade jag mig ändå en hel del folk. Jag kan bara gissa hur trångt det är under Oktoberfesten.. Nåväl, vi checkade in på hotellet och begav oss ut på stan för lite mat och öl. IMG_8443

Första stopp – Schneider Weisse Brauhaus. Schneider Weisse gör i mitt tycke några av dom bästa veteölen i världen. På bryggpuben som ligger väldigt centralt har man 10 öl på fat och en stor meny om man är sugen på att käka traditionell tysk mat. Restaurangen är riktigt, riktigt stor och uteserveringen likaså.. Och naturligtvis fullproppade med folk som dricker öl, sjunger och röker cigaretter så det står härliga till.

Vi lyckades få tag på ett bord på uteserveringen mellan två högst suspekta herrar som just var på väg därifrån och en rätt så lustig tysk familj som blev helt uppspelta när vi sa att vi var från Sverige. Där satt vi ett tag och njöt av atmosfären och drack ett par öl, däribland den helt jäkla fenomenala Tap 1 Meine Blonde Weisse som var en av sommarens bästa öl för mig. Detta stället är ett måste om ni är i München, men det tror jag redan att ni visste om.
IMG_8449
Efter detta begav vi oss till Ayinger Speis unt Trank. Även detta ett helt enormt ställe med ett gäng av Ayingers egna öl och en massa tyskt käk. Här bestämde vi oss för att äta middag och det beslutet var jag nöjd med. Jag åt en riktigt god schnitzel Cordon Bleu med en massa härligt syrlig tranbärssås, och till den ett stort glas Ayinger Bayrish Pils. Klockrent. Lokalerna var stora och dunkla och gick i vanligt tyskt manér långt in i huset. Personalen var trevlig men något stressad, jag kan tänka mig hur mycket folk som passerar här varje dag.

Mätta och belåtna traskade vi hemåt mot hotellet igen, vi stannade till en sväng på Andechser am Dom men det var så jäkla mycket folk att vi fick hålla oss på en kylig uteservering en stund.. Så vi orkade inte så länge utan gick hem och la oss istället.
IMG_8460
Sen var det söndag, och som ni kanske vet så händer det inte så mycket i Tyskland på söndagarna.. Därför tänkte vi att det borde vara ett perfekt tillfälle för en utflykt till Kloster Andechs som ligger knappt en timme utanför München. Och perfekt blev det. När resten av Tyskland håller vilodag var här full rulle.

Lagom till 11-tiden anlände vi vid det gamla klostret och parkeringen började redan fyllas upp med bilar och bussar. Tyvärr fanns det inga bryggerivisningar på söndagar så vi strosade mest runt på området i vår egen takt istället. Det är ett stort ställe som nog ser lite mer modernt ut än vad jag trott, men så vet jag inte riktigt vad jag hade väntat mig heller.

Klockan närmade sig 11.30 och restaurangdelen började fyllas upp med folk som drack öl, åt haxe och en liten “Bom bom-orkester” som stod i ett hörn och höll låda. Jag beställde två öl till mig och fick två enliters stop ihop med en rejäl bit haxe och surkål, medan frugan höll sig till vatten då hon tog på sig att köra, kärt nog. Om ni någon gång har ätit haxe tidigare så vet ni hur mäktigt det kan vara, och ska man dessutom hälla i sig två liter öl innan klockan 12 på eftermiddagen så infinner sig matkoman rätt så snabbt..
IMG_8493
Här efter kände vi att det var dags att bege sig tillbaka mot München. Min plan var att vi även skulle besöka Tap House Munich, men när vi väl kom dit var det tyvärr stängt på söndagarna under sommaren, till mitt stora förtret då det inte fanns någon info om det någonstans mer än på deras dörr.

Livet gick vidare och så även vi, och på väg bort mot en tunnelbanestation hittade vi en höstmarknad / Oktoberfest light och humöret var återigen på topp. Lite öl och en currywurst här sen kände vi oss rätt så nöjda. Vi tog en kortare tur genom stan och begav oss sedan tillbaka till hotellet för en god natt sömn, för att sedan dagen därpå bege oss mot Venedig.

Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!


Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!

More Posts - Website

Leave a Reply