Categorized | Kristophers Njuterier

Öl i Italien: Como levererar en av årets bästa kvällar

Vår plan denna torsdag var att köra till antingen Turin eller Milano, men eftersom Italien är lite rörigt att köra i på grund av miljözoner inne i dom flesta större städer (det kan bli riktigt dyrt om man råkar köra för långt in) skippade vi båda dessa två och körde norrut vid Milano istället. Vi tänkte köra förbi Como som ligger vid den vackra Comosjön, men när vi väl befann oss i Como kunde vi inte låta bli att stanna en natt där.

Vi hittade ett hotell väldigt centralt, checkade in och gav vårt registreringsnummer på bilen till hotellreceptionisten så hon kunde berätta för IMG_8814dom italienska myndigheterna att det var okej att vi var där trots den här miljözonen, sen gick vi ner på stan.

Inte ens ett stenkast från vårt hotell låg Panini Buono, ett ganska nyöppnat fik med mackor, en hel del italiensk hantverksöl och tillochmed lite Cantillon för den som är sugen på det. Även här var det uteserveringen som gällde för vår del, och när vi beställt in varsin öl kom en av servitriserna ut med en talrik med nachos, oliver, korv, med mera, on the house så att säga.IMG_8823

När vi druckit upp dom första ölen gick jag in och köpte två nya, varpå servitrisen kom ut med ännu mer mat.. För att sedan göra samma sak även när jag köpte öl nummer tre. Vi visste inte riktigt hur vi skulle hantera situationen då vi inte beställt någon mat, men vi tackade och tog emot, åt upp och dricksade rejält. Servitriserna såg nöjda ut, så då var vi också nöjda. Verkligen jäkligt trevligt att bjuda på så mycket, men man undrar ju om det är lönsamt.

IMG_8832Något mätta gick vi sedan bort till Il Birratrovo som liksom Da Aldo i Venedig hör till ett av dom absolut bästa ställena jag besökt i år. En pub/restaurang kombinerat med en ölbutik med ett rejält utbud på både italiensk och importerad öl, mycket folk men inte crowded och riktigt trevlig personal bakom baren. Lokalen var snygg med högt till tak och allt kändes rent och fräscht även om det var lite “hakigt”. Ett ställe jag hade kunnat parkera min rumpa på dag ut och dag in med andra ord. Det fanns tillochmed lite svensk öl från Dugges och All In om jag inte minns fel.

Vi åt ingenting här, men satt kvar i någon timme, svingade ett par bägare och pratade lite mer bartenders, handlade med oss lite öl och gick därifrån om möjligt ännu gladare än tidigare. Como visade verkligen sin bästa sida, och ett ställe till skulle vi hinna med tänkte vi. IMG_8850

Efter en snabb pasta på torget gick vi bort till Il Birrivico var det tredje och sista stället vi gick till i Como, och även detta riktigt trevligt. En pub med mycket personlighet som verkade vara något av en studentpub, alternativt ett ställe med mycket stammisar iallafall. Väggarna pryddes av coasters som folk ritat på och både på fat och i kylarna hittade vi ett gediget utbud av italiensk craft beer.

Herren bakom baren hälsade oss varmt välkomna och bjöd på en påse chips. Vi började här känna oss både mätta och ganska trötta så det blev bara en eller två öl innan vi gick tillbaka och stupade på IMG_8848hotellet.

Både jag och frugan blev rätt så förälskade i den lilla staden och vi kommer definitivt att åka dit igen, förr eller senare. Lagom litet för att kunna gå var man vill i stan, men inte så litet att det inte finns något att göra. Rent och fräscht, trevliga människor och ett riktigt härligt uteliv.. Vad mer kan man begära?

Dagen efter körde vi hemåt mot Sverige igen, upp genom Schweiz och Zürich, sedan rakt upp mot Hannover och raka vägen tillbaka till Skåne. Det gick ungefär lika snabbt som det låter. Med andra ord – om ni inte vet var ni ska åka på weekend nästa gång eller om ni vet att ni kommer befinna er i närheten av Como, då föreslår jag definitvt att ni tar en natt eller två här. Fantastiskt ställe som jag tycker alla bör besöka, oavsett om man är ölentusiast eller ej.

Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!


Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!

More Posts - Website

One Response to “Öl i Italien: Como levererar en av årets bästa kvällar”

  1. Jocke says:

    Hur är det med White Pony? Märkt att på öl-reviews verkar någon skapa flera konton som bara ratear deras öl, men högt i betyg har dem på de få de har…

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply