Categorized | MankerBeer Talk

Grattis MankerBeer.com 6 år!

396Idag är det ett år sedan MankerBeer.com höll sin episka 5-årsfest på BrewDog Bar Göteborg. Den med hyfsat mattesinne kan snabbt räkna ut att det innebär att vi idag firar 6 år på interwebben! 2009 startade jag upp MankerBeerBlog på Blogspot-portalen, recenserade i kokosnötter och skrev lite vad jag ville. Målgruppen var mina vänner och mig själv, så ja inte mycket har ändrats under de här 6 åren.

Vi skriver fortfarande lite vad vi vill, vad vi känner för och våra ärliga åsikter och tankar om saker. Och vi skriver för er, vår läsare och vänner. Idag är vi en av de absolut äldsta och största ölsidorna på internet och sedan M2 anslöt 2011 har vi varje år försökt att ta oss vidare i öldjungeln. Vi har därför bett våra vänner på Surisarna, Ludvig och Fredrik att ansluta till oss liksom våra kära skånepågar Kristopher och Balder. Alla personer med integritet och som vågar att säga ifrån om det behövs, men också personer med härlig nördighet inom sitt område. Det handlar trots allt om lite av livet goda och då måste man kunna få njuta av mat, öl, drinkar, vin och en cigarr. Det är i alla fall den känslan vi vill kunna förmedla. Man måste inte vara Steffo och dricka spritad öl och äta ute varje dag för att kunna uppskatta det goda.

 

Under de här 6 åren har “jag” blivit “vi” och provat över 8.000 olika öl (nyttiga 3,6 öl per dag i sex år), besökt ölfestivaler och events runtom hela världen och har försökt att lyfta fram vad öl för oss handlar om – det sociala, det roliga, det gemensamma. rowdy_kids_norman_rockwell_new_york_kids_club_blog-e1327171888708Öl ska vara kul och ska inte behöva drickas med ett litet anteckningsblock och diverse mätinstrument för att ta isär hela ölet. Det har sin plats och såklart får alla uppleva öl på just sitt sätt, jag har själv varit där. Men hur kul är det, egentligen? Upplev istället ölen, res och våga prova dig igenom den värld av olika öl som finns. Du blir aldrig nördigare än vad du gör dig. Finn istället en öppen, vänlig värld av ölfantaster, bryggare, krogfolk och allehanda humlekottar.

För visst är det roligare att ta en öl med någon på krogen, styra upp en spontan ölprovning eller att faktiskt gå fram till sin bryggarhjälte och snacka skit i ett par minuter. Och det är också vad vi kommer att fortsätta att göra under vårat år som sexåring. Vi kommer att fortsätta att provocera, ifrågasätta, dricka goda öl, då och då prova något äckligt men hela tiden ha otroligt kul.

 

Tack för er support under de här 6 åren och vi hoppas att ni står ut med oss i ännu ett år! Och håll koll i Göteborg i början av juli, vi har ju hintat om 2 nya MankerBeer-öl.. Brettad Berliner Weisse någon?

Med hjärtliga kokosnötter, långfil och högafflar!
Manker, M2, Fredrik, Ludvig, Balder, Kristopher

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply