Mankerbeers 5 Svenska midsommaröl

Imorgon är det midsommarafton. En av de mest svenska traditionerna vi har då vi dansar runt en penis som befruktar marken och som på alla andra svenska traditioner så äts det sill och dricks hejdlösa mängder med alkohol!

Naturligtvis står det OP och Skåne Akvavit på samtliga av våra skribenters matbord till sillen. Men vi dricker, hör och häpna, även öl på midsommar. Personligen vill jag gärna ha lite sommarfriska öl och gärna lite beska och sötma, för det är ofta det som saknas till den svenska midsommarmaten. Eftersom det är en svensk tradition så kommer här 5 tips på öl som ni bör ha i kassen från bolaget idag.

Melleruds utmärkta pilsner är en lättdrucken och ren pilsner. En viss fruktig smak och på låga 4,5% ABV. Kan därför drickas dagen lång även om jag personligen tröttnar ganska fort på den. Dock kan de flesta uppskatta en frisk pilsner innan regnet kommer, för det kommer!
Pris 13:20 kr

FentonRemmarlöv The Fenton ger dig en mycket trevlig session IPA, eftersom det i många hem kommer att drickas många öl så kan det därför vara bra att ha med en IPA som passar sommaren väldigt väl och med en lägre alkoholhalt på 4,5% ABV. Passar väldigt bra till både vanliga midsommarmaten och även med grillat för den som vill ha det. Förmodligen den öl jag kommer att köpa mest av och rekommendera till flest.
Pris 22:80 kr

Dugges High Five! Kan vara en av Sveriges bästa IPA som nu syns till i de flesta systembolagsbutiker. En lite större sötma men väldigt bra humlesmak som ger en väldigt rund och välbalanserad beska. Detta är ölen som passar absolut bäst till grillat kött av de listade och även den ölen som man förmodligen kan dricka mest av under dagen. Eftersom denna inte finns på alla systembolag kan jag annars tipsa om att ta en All in The Purpose of IPA eller en Oppigårds Indian Tribute)
Pris 24:80 kr

Omnipollo Leon är en lättdrucken trevlig belgisk ale. Med sin örtiga inslag av koriander och vitpeppar tillsammans med den lite mer beska än en vanligare belgisk pale ale. Smaken av apelsin och grapefrukt gör sig även väldigt bra med det grillade. En mångsidig öl som passar in likt en kamelont. Inte bäst i någon genre, men om jag bara hade fått välja en öl till maten så hade jag valt denna.
Pris 49:90 kr (750 ml)

Carnegie Porter gör det dock otroligt lätt för dig. Jag vågar säga att det är få öl som är så bra till fisk och sill som just Carnegie porter. Med sin lätta rostade smak och med en större maltsötma passat den in väldigt bra med sillen. Till grillat passar de tyvärr inte lika bra utan byt då till Remmarlöv eller Dugges.
Pris 15:90 kr

Tänk på att det är stängt imorgon samt i övermorgon så om du inte bulkat upp får du skylla dig själv och eftersom ingen annan har nämnt det så är midsommar även för barnen så ge dem något alkoholfritt!

Glad midsommar önskar MankerBeer

Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.


Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.

More Posts - Website

Follow Me:
YouTube

Leave a Reply