Categorized | Ölrecensioner

En plump på Shorts karta – Shorts Bellaire Brown

Så hände det till slut. Efter en riktigt bra streak med nästintill bara goda öl så kom så ett bottennapp. Extra nedstämmande blir det då ölet kommer från ett bryggeri jag annars gillar och tycker gör generellt bra saker – Shorts Brewing Company. Deras Bellaire Brown är en brown ale, sparsamt humlad med Cascadehumle men annars med fullt fokus på maltsorterna (pale ale, rostade, choklad och munichermalt). Bara att knyta nävarna och hoppas att det lilla Michiganbryggeriet överraskar positivt nästa gång.

Jag ska inte ösa ur mig mer om detta med bryggerier som nästan alltid levererar topprodukter (Southern Tier, Founders etc)  då detta sker då och då, istället slänger vi ut recensionen och tar sats mot en ny spännande ölvecka.

 

Shorts Bellaire Brown

 

Utseende: Vätskan ‘ser’ lätt ut med sin något rödskimrande färg och tunna porösa skum som snabbt förpassas till skumhimlen.
Doft: Doften har en nästan vinös syra och blötlagd malt där man först efter att ha gett glaset en rejäl snurr anar mörk malt och gräsig humle – i något som nästan doftar “svenskt”. Med svenskt menar jag här lite fegt och småtrist balanserat, lagom helt enkelt. Doften har också tyvärr lite sura inslag av utspädd choklad och ruttna bär. Trist.
Smak: Lättare till medelstor munkänsla med okey kolsyra. Rätt bubblig i munnen men tyvärr för det också med sig en syra som inte borde vara där. Om man skulle lagra en mörk lager på ekfat och sedan dra i en endaste näve sura körsbär och lite bortglömda milko-choklad – då skulle det kanske smaka såhär. Det är inte dåligt och gillar du en mörk engelsk bitter är det här lite åt ett liknande håll – men jag förväntade mig mer.

Betyg? – OK. Lägsta ölbetyget på väldigt länge, men här var det tyvärr inte mycket som stämde, inget som vägde upp betyget, överraskade eller stod ut. Den var på tok för sur och gav intryck av infekterat. Riktigt synd men tur då att de över lag annars gör väldigt bra öl.

Mer Shorts:

Solrosfrön och honung? Shorts Abnormal Genius
Johannes Döparens öl – Shorts Imperial Carob Stout
Idag Götebrg och Oceanbryggeriet, igår (nästan) Shorts Nicie Spicie
(Shorts) Huma-Lupa-Licious! Alla hop heads nya uttryck…

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “En plump på Shorts karta – Shorts Bellaire Brown”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] skrev jag om Shorts och hur deras Bellaire Brown var bryggeriets första plump på min lista över Shorts öl. Tyvärr kommer ibland dåliga saker i par och även om dagens öl […]


Leave a Reply