Categorized | Ölrecensioner

Är det en fågel, en Spendrups – eller en Sea-Goat Mellanöl?

Vad är det första man tänker när man ser nedan bild? MankerBeer dricker Spendrups 2.1%’or? Det var även M2 och vår vän Balder från Ölrådets tanke när jag tog fram denna flaska som jag nyligen fick från våra kära tokar på Sea-Goat Brewing. Ölet är en upphumlad ale på 4.2% där jag i övrigt inte vet så mycket om ölet och den omdesignade Spendrupsetiketten sade inte heller så mycket om humlesorter, IBU eller öltyp – spännande. Sea-Goats öl brukar ha ett tydlig humlefokus och brukar alltid leverera så vi kunde ju inte annat än förvänta oss detsamma från denna, en öl som jag aldrig riktigt fick ett namn på utan som omnämndes Mellanöl.

 

Sea-Goat Mellanöl

 

Utseende: Lätt disigt persikofärgad vätska med vitt litet skum.
Doft: Aromen är av tropisk fruktjuice, marmelad och apelsin. Passionsfrukt och persika står ut lite över de övriga dofterna och här känns beskan och humlemängden mer balanserad än i tidigare Sea-Goat-öl, det är lite lättare, lite mildare men lika friskt och humlecentrerat som det brukar vara.
Smak: Lätt till medelstor munkänsla med bra kolsyra. Mild och god med en rund kropp. Som aromen så är smaken pyntad med tropiska frukter och ölet har en lättdruckenhet som är boven bakom att flaskan snabbt tar slut för oss. Den påminner mycket om Mohawk Unfiltered Lager eller Mikkeller American Dream med att vara väldigt lätt, humlad men ändå smakrik och med en viss tyngd.

Betyg? – Bra+. Sommarfräscht, läskande och som alltid väldigt gott. Det här är en publikfriaröl, frisk och med en balanserad beska där humlen inte tar över scenen. Bara att åter lyfta på hatten och konstatera att någon borde öppna en “ölgård” där unga bryggare utan egna större anläggningar kan komma och brygga öl på ett gemensamt verk likt unga musiker kan komma och spela på gemensamma instrument. Någon som vill starta det?

Mer  Sea-Goat:

Ett ockult kärleksbarn till humlemord? – Omnipollo/Sea-Goat Brewing
De gör det igen.. We Don’t Can! – Sea-Goat Sweet Humle Obama

Nya svenska ölaktörer del 4 – Sea-Goat Brewing
3 nya öl från Omnipollo varav två spännande collaborations!
Första kiken på Omnipollo/Sea-Goat Brewings skapelse
Mors lilla Olle… – Sea-Goat Brewing I Blew a Bear


 

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply