Categorized | MankerBeer News

Teevinnare, Omnipollo går bra i USA och vad är Brewmance?

Häromdagen tog vi ett snack med HenokOmnipollo som berättade lite vad som hade skett under sommaren och vad som kommer framåt hösten. Vi fick också fatt på den första tröjan i nya Omnipuzzleserien att lotta ut.

Frågan som Henok ville ha svar på var namnet på hans nästa, egna, öl. Rätt svar är Nebuchadnezzar. Ölet är en imperial IPA som varit ett pågående projekt sedan hembryggardagarna och målet är att det ska bli Sveriges och världens bästa imperial IPA. Av de som svarat rätt lottades Kristoffer Krogerus fram som vinnare, stort grattis!

Flera gissade på En el Bosque som väl delvis är rätt svar. Denna “I skogen” är en impeerial red ale som bryggts tillsammans med 3 spanska nanobryggare som tillsammans kallar sig Nómada. De ska vara “the next big thing på den spanska bryggscenen och det ska bli väldigt spännande att se vad som kommer ut.

Henok passade också på att berätta om The Festival, en stor ölfestival i USA där han, To Öl m.fl andra skandinaviska bryggare fick dela med sig av sin öl till förväntansfulla amerikaner. Henok delade monter med bl.a. Hill Farmstead och Cantillon så det var inga dåliga namn som deltog och som alltid knöts intressanta kontakter för framtiden. Ölet som Henok skickat till USA tog slut nästan lika fort som det kom dit så det hålls redan på att bryggas mer åt den amerikansk marknaden, sjukt kul!

Vi har tidigare nämnt Project Free Beer som är ett projekt han och Jeppe på Evil Twin Brewing delar och som nu är så nära gratis man lagligt kan komma. “Galaxy explosion”. Både detta projekt liksom “Nebu” bör vara i pipeline’en för Stockholm Beer & Whisky Festival.

Vi kan också omnämna Brewmance. En bourbonfatlagrad imperial stout med Sveriges bästa/dyraste honung vilken är en collaboration med ett ännu onämnt bryggeri. Utöver denna och de ovan har Henok lite med i planerna inför framtiden och bli inte förvånande om fler väldigt stora collaborations kommer att dyka upp. Namnet är nyss klart och ölet bör vara klart tills i vinter.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Teevinnare, Omnipollo går bra i USA och vad är Brewmance?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] någon vecka sedan skrev jag om Henok och Omnipollos kommande öl Brewmance, en än då så länge rätt hemlig öl bryggd med bland annat en rejäl Nalle Puh-slev med honung. […]


Leave a Reply