Manker Lackar, igen – Eller “Mikkeller Fra Til – Till din bästa ovän? Seriöst?”

tumblr_m9s7mwhSke1r97w8wo1_1280Ja, vad ska jag säga såhär på morgonen av en dag jag hade hoppats skulle vara allt annat än problemfylld. En morgon då jag hoppades hitta lite ljussken och värme i en annars rätt kall tid. Men icke. Istället fann jag den här bilden på BeerSwedenForum, en bild som fick mig att bli ännu mer irriterad på ölmedia. Jag har en “Manker Lackar” klar som handlar just om ölmedia och hur fel det ofta blir, men den här bilden var bara för bra för att inte låta publiceras ensam.

Photo 2012-12-15 17 05 28Alla har olika smak, alla har olika tycke. Men som dryckesjournalist ska man bannemig kunna hålla isär felsmaker, inte-min-typ-av-öl och varifrån smaker kommer. Smakar ölet för mycket? Smakar det mer än din vanliga mörka Staropramen (som visserligen är rätt god)? Smakar den inte som du är van vid, gillar, förväntar dig?

MankerBeer kommer framöver satsa lite mer på det här med felsmaker, fel på öl och ett korståg mot helt missinformerad dryckesmedia – ibland har vi rätt, ibland har vi fel. Oavsett vilket så är det något som behövs och ett ställningstagande som behöver tas, tycker jag. Ölbranchen är ibland för snäll, det är för mycket ryggdunkande och pilsnergubbefasoner.

Alla får tycka som de gör, men tyck inte saker bara för att ni har fått för er något. Då löper öl samma risk att få myter och hittepån om sig som rasister idag kan koppla ihop trådar mellan helt fristående saker – okunskap är farligt.

Och jo, Mikkeller Fra Till är en kraftig öl full med brända toner, kraftig choklad, lakrits, aska och mörka vinösa frukter. Både mycket beska och sötma, lite som Mikkellers andra mörka öl. Vissa gillar det, andra inte. Vill du bestämma dig på egen hand om det är ett hot mot julen eller en bra imperial porter så finns den kvar på vissa Systembolag för 43,90 kronor för 37,5 cl.

Nu tar jag en pepparkaka och blir snäll.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

7 Responses to “Manker Lackar, igen – Eller “Mikkeller Fra Til – Till din bästa ovän? Seriöst?””

 1. Martin says:

  Ska vi nämna att två av de öl som fick 5or var Falcon och Three Hearts. Mysingen Midvinterbrygd fick även den ett minus. Corsendonk fick en 1a, Ayinger Vinerbock och Hibernation Ale en tvåa… Sämre än Bengan den där Lars Råde.

 2. Det är ju mer sällan det står något vettigt i Expressen (lr Aftonbladet), inte minst vad gäller ÖL. Men detta tar nog fan priset! Smaken är olika och alla har rätt till sin åsikt – men ibland blir det bara allt för svårsmält……

 3. Patrik W. says:

  Det är för fan pinsamt. Det är som dansbands-Roland skulle recensera In Flames.

 4. Richard L says:

  Som det inte alltför sällan händer så dyker sådana här tomtar upp “att recensera öl kan väl vem som helst”. Det skulle vara intressant att veta om de tillsatte vinrecensenter eller sportkommenatorer på liknande sätt? Hsh så får vi fortsätta vårt arbete för att fortsätta lyfta ölstatusen, det är enda botemedlet!

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] ju ändå inte att få några julklappar i år heller. Inte heller kunde jag hålla mig från att igår åter säga ifrån när ännu en helt missinformerad och galen recension gjordes av en viss Lasse […]

 2. […] reglerna i grekisk romersk brottning. Tidigare har han menat att Sofiero är sveriges bästa öl, Mikkeller Fra via Til är en öl man ska ge till sin värsta fiende och att Rodenbach Vintage är defekt och sur (det är […]


Leave a Reply