Categorized | Ölrecensioner

Ölrecensioner: Amager Bryghus / Arizona Wilderness – Arizona Beast

Under CBC veckan bjöd Amager Bryghus in till lite bryggerier för att göra sammarbetsbrygder. Även vi blev inbjudna och deltog vid bryggningar med Croocked Stave, Cellarmaker och med Arizona Wilderness.
Det är naturligtvis historier i sig, bland annat kan ni läsa lite mer om den otroliga historien om Arizona Wilderness om du klickar på länken. Jag har provat de olika ölen och den jag tycker sticker ut mest och är bäst av dem är Arizona Beast.
Det vore faktiskt ett direkt tjänstefel av Systembolagets inköpare att inte köpa in denna IPA med havre, eller Oatmeal IPA som Amager själva kallar det. För den är så pass bra och så pass bra färsk IPA får vi faktiskt inte tag på i Sverige.

Anledningen till att ölen heter Arizona Beast har naturligtvis att göra med de två skäggiga herrarna från Arizona att göra, men det finns ju öl som heter Yeti, Bigfoot och ganska många Loch Ness efter sagoväsen som folk ”har sett” men aldrig fångats på bild. Det ska även finnas en Arizona Beast nuförtiden.

 

Amager Bryghus / Arizona Wilderness – Arizona Beast

 

Utseende: Gyllene aningen bärnstensfärgad öl. Grumlig, men genomskådlig. Ett stort finns gräddigt skum som
Arizona BeastDoft: Doften är av stenfrukter så som mogen mango och sharonfrukt men blandar även in en hel del citrus. Jag tycker det kommer en fräsch doft av grapefrukt och sådär härligt gräsig som Amager ofta lyckas med. Efter att ölen får lite mer värme så anar man en lite sötare doft av kåda.
Smak: Inte helt olik från doften, framförallt är den betydligt mer besk i smaken än i doften. Det är även fler stenfrukter som ger sig in i matchen, mango, sharonfrukt och nektariner är det som känns mest. Syran från grapefrukten är inte alls med i smaken, utan istället är det betydligt mer gräs och kåda man får fram av ölet. En riktigt torr och bitter eftersmak.

Betyg? – Bäst(-).En torr öl, med härlig sötma som inte riktigt lyckas balansera upp humlen. Vist det är en humlefokuserad öl men den blir kanske lite bitter för vissa tungor. För det kan jag ge ett minus, annars är jag oerhört nöjd med den smak och doft Amager har lyckats med. Jag hoppas verkligen att detta är ett öl som kommer på Systembolaget. Fel det måste nästan komma till oss i Sverige. Det är en väldigt bra öl till grillat om inget annat. Jag åt Beer Can burgers med min Pimento padronsallad jag tidigare gett receptet på.

Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.


Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.

More Posts - Website

Follow Me:
YouTube

Leave a Reply