Categorized | MankerBeer News

Manker Beer News: Vad har skett i USA på sistone?

Som alltid sker det oerhört mycket borta i USA och nya bryggerier duggar likt regnet här hemma i Sverige. Vi tar och sammanfattar lite kort vad som har skett på sistone och återigen är det expansioner och överträffade produktions- och försäljningsrekord det handlar om.

 

  • Green Flash Brewing Company är för många likställt med amerikanska västkust IPAs och det är därför spännande att de nu flyttar österut för att öppna up på östkusten. Enligt Brewers Association är bryggeriet bland de fem snabbaste regionalt förankrade mikrobryggerierna i USA och har ökat sin produktion med 70% mellan 2010-2011 och är nära att nå ytterligare en 100% ökning i år. Det är inte klart vart mer exakt det nya bryggeriet kommer att öppna, men under 2015 är tanken att det ska stå klart för att kunna tillgodose de marknader man nu har fått lämna eller dra ned på på grund utav brist på öl. Runt 40% av ölet skeppas till östkusten så expansionen skulle innebära sänkta kostnader för att frakta ölen över landet.

 

 

  • Oregon Brewers Guild har gett ut imponerande siffror över den totala produktionen i delstaten. Sammantaget bryggdes 1,168000 barrels (uppskattningvis 290 miljoner pints) vilket är en ökning på 7,5% sedan året innan. Vidare har man trots dåliga tider i Oregon bidragit med skapandet av fler än 600 nya arbetstillfällen. För närvarande har man 110 bryggerier i delstaten, utspridda över 58 städer och det märks att öl är stort i Oregon, för första gången i den amerikanska historien är “craft beer” (hur man nu har valt att definiera det) den största ölkategorin.

 

  • Annat smånytt då? Menno Olivier från De Molen har varit över i USA och bryggt en rad öl hos olika amerikanska bryggerier, bland dem: Allagash, Three Floyds och Against the Grain. Hos 3F brygger han en torrhumlade saison som kommer att döpas till Zes Zes Zes och ja, det är väl mer än självklart att det blir en öl att se fram emot.

 

Mer Manker Beer News:

Manker Beer News: Senaste nytt på den Amerikanska ölfronten 2012
Manker Beer News – Vinternytt i USA
Manker Beer News – I USA har vad hänt?

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply