Categorized | Ölrecensioner

Dags att ta till sig av höstromantiken – Mikkeller/Brill K:rlek Höst/Vinter

Våren kom, sommaren passerade och nu är det höst och i vanlig ordning sedan vinter. Vad än bättre än att ta fasta på detta och njuta av en höst- och vinterbrygd modell somrigare? I våras kom Mikkeller och Brills K:rlek, deras nya säsongsöl som ska släppas 2 gånger per år med ett nytt recept och lite ny inrikting än föregående säsong. Vår/Sommarölet var lättdrucket, läskande med skön crisp karaktär och frisk humle. Höst och vinter är lite mörkare säsonger då man vill ha något lite kraftigare att avnjuta i stugan. Så med mörkare maltsorter med en tydligare maltbas och enbart humlad med citrahumle så är Mikkeller K:rlek Höst/Vinter 2012 ett logiskt steg in mot hösten.

Ölet kommer att finnas här och var på fat, vilka lär gå lika fort som vår/sommar gjorde, men för alla som vill ha ett mer höstbetonat ölskåp hemma så kommer 40.000 flaskor till Systembolaget den 1’a november (T5 11713 Mikkeller K:rlek Höst/Vinter Danmark 330 33,90 40.000).

Mikkeller/Brill K:rlek Höst/Vinter

 

Utseende: Snäppet mörkare orangegyllene till färgen. Kladdigt lätt skum som dör ned och lämnar lite mindre rester kvar på toppen.
Doft: Citramysig grapearom med aningen passionsfrukt och en stabil maltbas. En blommig fruktighet med lite syrligt fruktlag.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Bra kropp som ger en grund för en rätt kraftig maltkropp. Grape, passionsfrukt och persikokrämpurée vilket naturligt gör den mindre crisp än vår/sommar. Maltkroppen till trots så hade malten kanske också gått vara tydligare i smaken.

Betyg? – Bättre-. Riktigt bra “höstapa” där jag framförallt tycker att maltkroppen är vad som ligger bakom mycket av vad jag gillar med den. Mer lättdrucken, trots att den är lite kraftigare än vår/sommar och det kommer att vara en populär öl att ha ett sexpack av i skåpet senare framåt vintern.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

6 Responses to “Dags att ta till sig av höstromantiken – Mikkeller/Brill K:rlek Höst/Vinter”

 1. Den här ser jag fram emot att prova. Jag gillade vår/sommar, men det här låter också intressant.

  Ett förslag förresten, det vore intressant om ni avslutade era inlägg med /Manker eller /M2. Anledningen till att jag föreslår det är för att ni verkar diffa lite i smakpreferenserna.

  Har ni listat ut vad bilden ska föresteälla förresten? Jag tror fortfarande på att det är delar av de anställda på Brill. De anställde ju en ny tjej nyligen…

  • manker says:

   Bilderna tror jag inte ska föreställa någon speciell, iaf verkade det så då vår/sommar släpptes och även Brillgänget var lite roade av vem killen då var lik etc.

   Sedan gör vi Manker/M2-delningen redan… eller nä, verkar ha tagit bort “author:”-etiketten. Däremot är det jag, Manker, som skriver alla inlägg som inte heter “M2s hörna” eller undertecknas M2. Likaså på Facebook så undertecknar M2 sina poster med M2 för att särskilja när det är jag som skriver 🙂

 2. Haha ok jag kommer fortsätta inbilla mig att det här är Brill gängets läskiga kärleksbarn 😉

  Gissade faktiskt att det var du(Manker) som skrev texten ovan. Men då är jag med på hur ni delar upp det.

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] hit och vann också medalj på Stockholm Beer och den mörkare höst och vinter-varianten är lika bra den. En mörkare american pale ale med en balanserad maltkropp som ger Citrahumlen motstånd. Vidare […]

 2. […] inte mycket om öl och det är lätt att hålla sig med såna. Men nu har det gått för långt. Mikkeller K:rlek, med humlesorten Citra (vad är cittra?) är en american pale ale med mycket grape, barr och torr […]


Leave a Reply