Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon

MankerBeer storsatsar inför årets Stockholm Beer and Whisky Festival. Inte bara kommer vi försöka att finna nya sätt att rapportera från själva mässan utan vi kommer också att satsa på mer “inför”-material. En del i detta kommer att vara intervjuer med olika bryggare och utställare på mässan så att ni får en chans att lära känna dem lite bättre. Vi tycker att det är minst lika roligt, och viktigt, att känna till personerna bakom ölen som att prova dem. Om inte annat så kan det ge svar på varför vissa öl smaker som de gör, varifrån inspirationen kommer och vad som är på gång eller har skett.

 

Måndag innebär att vi startar även denna vecka med en intervju, denna gång med  Søren Parker Wagner, en gång huvudbryggare hos Nørrebro Bryghus men som sedan 2009 satsat helhjärtat på sitt sidoprojekt Croocked Moon. Med sin slogan “Ales With Attitude” har man bryggt ett 40-tal olika öl varav ett par har skickats till Sverige (även Finland och Italien är länder som har fått besök av Sørens öl) men där det större flertalet har serverats på Fermentoren. Fermentoren öppnades i fjol som Croocked Moons egna ölbar där Søren tar hand om öldelen medan Jay Pollard sköter den dagliga driften. I år hoppas Søren besöka SBWF under den andra veckan och kommer då att stå hos bryggeriets svenska distributör Brill & Co.

Vi bad Søren kort sammanfatta vad som har skett på sistone och vad som kommer att ske framöver, förutom med våra svenska bryggare så kommer vi att publisera och ha alla intervjuer på engelska, enbart av hänsyn till icke-svenska läsare som kanske hellre föredrar engleska än svenska.

MB: You have been over to the US quite a lot this year, did you get any new impressions or experiences when it comes to beer or any new ideas for what beers Croocked Moon is to brew?

SPW: My travels have confirmed me in my belief of the US as the creative center of the beer world. The trips to the states has given me more than enough inspiration to get started with new projects of my own, and start brewing more different styles and play with new kinds of ingredients.

 

MB: You almost never bottle your beers, due to brewing capacity or that you wish to keep it as fresh as possible, or for some other reason?

SPW: Freshness and bothersome distribution are the primary reasons for it. Another point is that kegged beer is easier to deal with because it is not affected by the same rules as bottles are in terms of declaration of contents etc., which makes handling a lot easier. Another good thing is that keg beer will always end up in bars where more of the dedicated beer drinkers are.

 

MB: Some say thatthe Danish beer scene have gone past the Swedish one and is not more daring, innovative and interactive – would you agree and what is your take on the Danish beer scene?

SPW: That is a very tough question. In some ways I agree. I think the average Swedish Craft brewer is more inovative than their Danish counterparts. However, I think that we have a few brewers here who I would consider to be world class when it comes to trying out new things.

 

MB: What beer are you the most proud of to have released?

SPW: Lawnmower (first batch). Simple beer, but such an easy drinker. Hoppy, dry and very refreshing.

 

MB: What is in store for the future?

SPW: A few new things. My bar, Fermentoren, are expanding to 20 taps and we have bought a small 2hl brewery for it. This will be the start of barrel aging and sours for me. Can’t wait! Hopefully, one day I will have my own full size craft brewery.

 

Vi tackar Søren för hans tid och hoppas att ni ska kunna prova hans öl om inte innan nere i Köpenhamn så på mässan.

 

Tidigare inlägg i Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012:

Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Marianne Wallberg / Mässgeneral
Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Shane Welch / Sixpoint Craft Ales
Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Thomas Hoelgaard / Xbeeriment
Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Slotte / Slottskällan
Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

6 Responses to “Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets […]

  2. […] / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets […]

  3. […] / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets […]

  4. […] / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets […]

  5. […] / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets […]

  6. […] / Slottskällan Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Richard Burhouse/ Magic Rock Brewing Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Sören Wagner / Croocked Moon Manker Beer Meets – Inför SBWF 2012 – Anders Olsson / Eskilstuna Ölkultur Manker Beer Meets […]


Leave a Reply